Sarmalute (de vara) in foi de vita

de COSTEO in Vita, 16 Iun 2013 | 3719 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne tocata (vita,porc)
  • 300g ceapa
  • 1 morcov
  • 3 lgt loboda
  • 3 lgt patrunjel verde
  • slaninuta afumata
  • ulei
  • 3 linguri bulion(sau suc rosii)
  • 100 g orez
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de vita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute (de vara) in foi de vita:

Carnea se da prin masina de tocat. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit. Adaugam loboda, patrunjelul, orezul si slaninuta afumata taiata marunt. Se lasa pana ceapa devine sticloasa, loboda si patrunjelul se moaie foarte bine. Se potriveste de sare, piper si adaugam si putin cimbru. Dupa ce se raceste se amesteca impreuna cu carnea. Din aceasta compozitie se formeaza sarmalutele.

Intre timp frunzele de vita se oparesc putin, ca sa se poata modela usor.

Compozitia de sarmale se portioneaza de marimea unei nuci si asezam pe fiecare foaie de vita care se ruleaza, introducand capetele in interior. In vasul de fierbere se asaza un rand de foi de vita, apoi cimbru si marar uscat, peste care se asaza un rand de sarmale ,apoi restul, pana se termina toate iar deasupra incheiem cu frunze de vita. Se pune apa clocotita si suc rosii. Se da la cuptor pentru 3 ore, la 190 grade .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute (de vara) in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada de carne in sos de rosii